Om mig

Mitt namn är Sven F Källström och jag har bott över 30 år i Spanien, varav de senaste 25 åren på Costa del Sol. Under min tid i Spanien har jag skrivit fem böcker om Spanien. Bland annat Drömmen om Spanien och Golfströmmen – En turistguide till Costa del Sol. Under 7 år var jag grundare, delägare och styrelseordförande i Fair Media International som arrangerade fastighetsmässan ”Köpa hus utomlands” i de nordiska länderna.

Sedan 2010 har jag drivit mäklarföretaget Alamo Costa del Sol Real Estate med kontor i Fuengirola på Costa del Sol, en mäklare som erbjuder en seriös och personlig rådgivning vid ditt fastighetsköp i Spanien. Jag och min personal känner väl till Costa del Sol och hur marknaden fungerar. Flera av medarbetarna har bott över 30 år på Costa del Sol och det är en garanti för att du skall få den bästa rådgivningen som finns på marknaden inför ditt bostadsköp.

Under 2021 lanserade jag tillsammans med Reine Johansson en ny tjänst för svenskar som vill bo eller redan bor i Spanien. Eller för dom som besöker landet som turist och är allmänt intresserade av Spanien. Gå in på SpanienProffsen.com så hittar du ett register över företag i olika branscher där du kan tala svenska och till föreningar, kyrkor, konsulat samt mängder av matnyttiga artiklar för alla med intresse för Spanien.

Hur hamnade jag i Spanien?

Jag var en ensamstående man som nyss fyllt 40 och det var kanske en av många anledningar till att jag tog steget. Jag ville göra något annorlunda och var nyfiken och mogen för ett nytt kapitel i mitt liv. Bestämde mig för att ge det några månader eller kanske max ett år och funkade det inte så fick jag väl komma tillbaka till hemlandet med svansen mellan benen. Dagen efter jag hade fyllt 40 så drog jag. Med mig hade jag lyckligtvis min son Peter som då var 21. Två unga grabbar mot nya äventyr i ett främmande land och helt utan spanska språkkunskaper. Nu har jag bott i 32 år i Spanien och känner verkligen att jag har fått ett nytt hemland. Mitt liv i Spanien utvecklades till det mest spännande äventyr någon kan önska sig. Ju mer jag har lärt mig om Spanien, desto mer älskar jag landet. Nu är det din tur att förverkliga drömmen.

TILL ALAMO

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på Alamos nyhetsbrev och få senaste nytt om livet i Spanien direkt till din inkorg. Nyhetsbrevet innehåller massa nyttig information om Spanien, oavsett om du söker bostad eller inte.

PRENUMERERA