Publicerad den 1 kommentar

Rondellkörning

Rondellkörning i Spanien kräver lite extra försiktighet. Tidigare hade inte trafikanter i rondeller företräde utan den vanliga högerregeln gällde. Numera har alla som är inne i rondellen företräde. Ta dock inget för givet eftersom den äldre generationen spanjorer inte har så lätt att komma ihåg att det införts en ny lag, som de måste följa.

Var extra försiktig i rondeller även av en annan anledning. Där ser man ofta bilar, som ligger i höger körfält, och ska svänga till vänster i rondellen. Och det värsta, de använder inte blinkers som vi kanske är vana vid från Sverige.

Dela med dig av drömmen om Spanien

1 svar på “Rondellkörning

  1. Med all respekt, men Spanjoler er komplett idioter i trafikken! Etter titalls år i Spanien, også Barcelona, og Costa del Sol, er det fatalt og se hvordan Spanjoler tolker trafikken. Med det sagt, glem også høflighet / vennlighet, i trafikken! Se opp for Sølv fargede SEAT Leon, ibiza, og mindre Pegouet av samme farge!! Dette er bare tragisk. Og med det sagt, husk forståelsen for de prisene og rigide regler som settes for særskilt yngre førere i Spania, av forsikringsselskapene. Desverre, fullt forståelig!

Kommentarer är stängda.