Publicerad den

Coronarapport från Costa del Sol den 27 mars 2020

I morgon, lördagen den 28 mars, är det två veckor sedan som regeringschefen Pedro Sánchez utlyste larmsituation i hela Spanien och satte hela Spanien i karantän under en första period på två veckor. Då fanns det 4.200 registrerade coronafall i Spanien och Sanchez poängterade att han trodde med all säkerhet att det skulle överstiga 10.000 i slutändan. Han hade helt fel!

Idag, den 27 mars, är siffrorna följande: Registrerade smittfall: 56.188, bekräftade dödsfall: 4.089, inlagda på intensiven: 3.166, antal friskförklarade: 7.015. Av dessa är 3.406 smittade i Andalusien och av dessa finns 905 på Costa del Sol. Huvuddelen av de smittade på kusten finns i Malaga.

Igår, den 26 mars, antog det spanska parlamentet en förlängning av den nuvarande karantänen i Spanien till minst påskafton den 11 april. larmsituationen Beslutet som tagits är att den nuvarande karantänen i Spanien kommer att bestå minst till och med påskafton 11 april.
Detta innebär att den inte kommer att hållas några processioner och hela påskhelgen måste tillbringas i hemmet. Man vet inte idag om situationen kommer att helt upphöra efter dessa totalt fyra veckor eller om man gradvis kommer att återgå till ett normalt liv.

Vi kämpar vidare och i nästa rapport ska jag berätta om vad vi får göra och vad vi inte får göra i vårt ofrivilliga liv i karantän.

Dela med dig av drömmen om Spanien