Publicerad den

Insamling för vårt älskade prästpar

Kort bakgrund

Klas Hansson, dåvarande chef på Svenska kyrkan i Utlandet, frågade i februari 2017 Mikael och Lena om de ville förlänga sina kontrakt med sju år, med start 1 januari 2020. Mikael och Lena accepterade erbjudandet och planerade sitt liv för att fortsatt arbeta åt Svenska kyrkan i Utlandet med placering i Fuengirola på Costa del Sol. Den nya chefen Rickard Jönsson meddelar den 28 mars 2019 att kyrkan inte tänker följa avtalet! Efter flertalet försök att via dialog nå en överenskommelse konstateras det att denna fråga måste prövas rättsligt. Mikael och Lena ser därför sig nödgade att via en rättslig process klargöra att ingånget avtal gäller. Detta ska avgöras i Uppsala tingsrätt.

Varför behöver vi din hjälp?

En juridisk process som denna kostar mycket pengar. Det har inneburit att Mikael och Lena ur egen ficka har betalat sina juridiska ombud löpande under hela processen fram till idag. Nu behöver dom vår hjälp ekonomiskt för att kunna fortsätta processen så att församlingen på Costa del Sol får behålla sin fina prästfamilj. Din sponsorhjälp kan betyda allt för Mikael och Lena för att inte förlora kampen på grund av att det saknas ekonomiska resurser!

Hur gör du för att skänka ditt bidrag?

Om du vill hjälpa till så finns det två alternativ: Antingen kan du sätta in på församlingens nya konto på Bankinter i Fuengirola, eller så kan du skänka via Facebook.

Bankinter (€)
IBAN: ES1501280796120100062702
SWIFT: BKBKESMM

Skänk via insamling Facebook (SEK via kontokort)
TILL INSAMLINGEN

Dela med dig av drömmen om Spanien