Publicerad den 3 kommentarer

Fri betalväg

Från och med årsskiftet kommer betalmotorvägen AP-7 att vara gratis. Avtalet med företaget som i dag har hand om driften av motorvägen löper nämligen ut och myndigheterna har fattat beslut om att samma veva göra motorvägen gratis, för att på så sätt minska trafiken på den i dag hårt trafikerade kustvägen N-340.

I dagsläget är det mycket vanligt med lastbilsolyckor och köer på N-340, speciellt på sträckan mellan Fuengirola och Marbella, medan situationen är den omvända på betalmotorvägen som, bortsett från de hektiska sommarmånaderna, är annat än överbelastad. Att betalmotorvägen i dag används så lite beror delvis på de höga avgifterna samt även på avsaknaden av på- och avfarter, varför det även kommer att byggas två nya avfarter vid Ojén och Benahavís.  

Dela med dig av drömmen om Spanien

3 svar på “Fri betalväg

  1. Har fått veta att detta inte stämmer. Var har denna uppgift kommit från?

  2. Vad är källan. Till denna information? Stämmer sannolikt inte

  3. Hej Lena,
    Uppgiften om att betalvägen skall bli helt fri att köra på från 1 januari 2020 kommer från den ansedda spanska tidningen Diario Sur i Malaga. Där var det införd en artikel för cirka 2 veckor sedan om just detta. Från vem har du fått reda på att det inte stämmer?

    Sven

Kommentarer är stängda.