Publicerad den

Coronarapport från Costa del Sol den 30 mars 2020

Ännu hårdare karantän från idag den 30 mars

Under de gångna 14 dagarna var det tillåtet att förflytta sig till och från sina arbetsplatser. Från och med idag är detta inte längre möjligt. Anledningen till skärpningen är att minska förflyttningarna i landet då regeringen har insett att pendlingarna till och från jobben har resulterat i stora folksamlingar speciellt inom kollektivtrafiken.

Vem får ha sin verksamhet öppen?

Här kommer en lista över de näringsgrenar som är tillåtna att hålla öppet för allmänheten:
Livsmedelsbutiker, dryckesbutiker, butiker som erbjuder produkter för grundbehov, apotek, läkare, optiker och ortopediska produkter, hygienprodukter, tidnings- och pappershandel, bensinstationer, tobaksaffärer, teknik- och telekommunikationer, livsmedel för husdjur, tvättinrättningar samt handel via internet, telefon eller katalog. Vidare tillåts banker hålla öppet samt verkstäder, men de senare endast för att betjäna transportsektorn. Lokaltåget och den privata trafiken kommer att bibehållas i sin helhet. Offentliga bussar och långdistanståg kommer att dra ned sin trafik till hälften.

Vidare tvingas en majoritet av detaljhandeln, liksom barer och restauranger, att hålla stängt för allmänheten. De senare kan dock erbjuda mat och dryck för hemleverans.

Vad får du göra som privatperson?

Vad får vi då göra när vi sitter instängda i våra hem. Du får bara lämna din bostad i följande fall:

  • handla mat
  • köpa mediciner
  • besöka läkare
  • hjälpa personer över 70 år med olika saker för deras behov
  • besöka veterinären med ditt husdjur
  • gå ut med hunden

Det har varit tuffa veckor och nu är det ännu värre. Men vi ger oss inte så lätt. Vi kämpar på och bidrager alla till att minska spridningen av detta hemska virus.

Dela med dig av drömmen om Spanien