Publicerad den

Coronarapport från Costa del Sol den 5 april 2020

Hur länge kommer Spanien att vara förlamat av den nationella karantänen?

Igår, lördagen den 4 april, berätta regeringschefen Pedro Sánchez i ett direktsänt tal i den spanska televisionen att isoleringen i Spanien kommer att fortsätta till den 26 april. Och kanske längre! Nästa torsdag, den 9 april, kommer hans förslag med största sannolikhet att röstas igenom i parlamentet. Vad Sánchez noga underströk var att samtliga karantän bestämmelser inte kommer att upphöra den 26 april utan man kommer successivt att lätta på restriktionerna för att så småningom komma tillbaka till normalt socialt och ekonomiskt liv.

Vi var ganska förberedda på att den nationella larmsituationen och hårda karantänen inte skulle upphöra helt eller delvis till den 11 april. Vi har nu varit isolerade i drygt 3 veckor och börjat långsamt anpassa oss till ett helt annorlunda liv. Nu är det bara att gilla läget och ladda om batterierna för ytterligare en tid med kraftiga restriktioner.

För min egen personliga del blir de dagliga hundpromenader med mina labradortvillingar Nelson och Mandela mer betydelsefulla för varje dag som går. Fem gånger om dagen luftar vi på oss alla tre på gräsplättarna utanför bostaden och hälsar numera bekant på polispatrullerna som patrullerar på gatan.

Stay cool and be nice to each other!

Dela med dig av drömmen om Spanien