Publicerad den 1 kommentar

Vad betyder despacito?

Despacito

Ett av de de mest googlade orden 2017 i Sverige var despacito. I den nu kända låten skiljer sig nog innebörden en aning, men grundbetydelsen är långsamt eller sakta. Lite som livet i Spanien. I alla fall om man jämför med Sverige.

Kanske är det därför som landet har varit ett av svenskarnas absoluta favoritland under många årtionden nu. Att vakna på morgonen och nästan alltid se en blå himmel och en lysande varm sol är inte så dumt för välbefinnandet. Människor med stressproblem har också fördel av den spanska lugnare levnadsrytmen inklusive den avkopplande siestan (som fortfarande existerar på många platser).

För många människor kan dock detta overksamma liv vara en stressframkallande faktor i sig själv, och det är inte alla som klarar av det. Efter att i många år vanemässigt ha stressat omkring i det dagliga livet kan det vara svårt att plötsligt ändra sig. Många klarar det utan problem, för andra tar det längre tid och några klarar det aldrig. Spanjorernas livsstil passar med andra ord inte alla.

Mer om livet i Spanien hittar du min bok, Drömmen om att leva och bo i Spanien, som släpps i februari 2018.

Dela med dig av drömmen om Spanien

1 svar på “Vad betyder despacito?

Kommentarer är stängda.