Publicerad den

Coronarapport från Costa del Sol den 1 april 2020

Hej kära Spanienälskare och följare!

Detta är inget aprilskämt men en berättelse om hur livet är just nu som boende på Costa del Sol.

Det är totalt annorlunda än vad det var för ett par veckor sedan. Folktomt och väldigt få bilar i rörelse. Känns konstigt och jag hade stora problem den första veckan med detta annorlunda liv. Förra veckan, vecka två, började jag inse att jag måste ändra mitt tankesätt för att inte bli galen. Talade med frugan och började mentalt tänka om. En arbetsnarkoman som jag har inte haft tid eller intresse att ta del av hemarbetet och skötseln av vår underbara takvåning mitt i Fuengirola. Så vad kom jag på då? Jo, varför inte börja botanisera i de över 500 böcker som vi har i vår väggfasta bokhylla vid den ena långväggen i vardagsrummet. Det var länge sen jag läste en bok men nu har jag chansen. Jag plockade ner fem av de jag kände för och la dom på mitt nattduksbord. Nu jäklar ska det läsas!

När lagade jag mat senast under veckorna? Mitt bidrag till matlagningen har under de senaste åren varit att under helgerna vara köksmästare. Jag älskar att laga mat och det är väl ingen tillfällighet att jag har haft två krogar under mina snart 35 år i Spanien. Så, sagt och gjort, under förra veckan stod jag i köket varje dag från 5 till 7 och lagade några av mina absoluta favoriträtter. Vad blev det då?

Måndag: Laxpudding med skirat smör

Tisdag: Enkelpanerad Sjötunga med brynt smör och småpotatis

Onsdag: Pyttipanna med dubbla ägg och rödbetor

Torsdag: Torskrygg med skriat smör, räkor och skirat smör

Fredag: Raggmunk med fläsk och rårörda lingon

Lördag: Kåldolmar a la Tore Wretman

Söndag: Rotmos med fläsklägg och skånks senap

Det är ett märkligt liv jag och min familj numera lever sedan 14 dagar. Jag får inte arbete på vårt kontor och träffa mina fantastiska medarbetare, jag får inte besöka eller få besök av mina härliga vänner och jag får i praktiken bara gå ut för att köpa mat och gå ut med hundarna.

Som tur är jag lycklig ägare av två härliga hundar. Labradortvillingarna Nelson och Mandela. Dom säger till fem gånger om dagen att det är dags att ta på deras koppel och gå en sväng. Härliga promenader och då får jag social kontakt för en gång skull. Då får jag möta en massa andra hundägare med munskydd som jag kan slänga några ord till. Dock med minst ett par meter mellan oss för sådana är reglerna. Utan dom promenaderna vet i tusan om jag skulle klara ”isoleringen”.

Keep up your spirit!

Dela med dig av drömmen om Spanien